Rozhovor

​Krisztián Molnár: „Musia veriť, že to dokážu spolu ako tím“

​Krisztián Molnár: „Musia veriť, že to dokážu spolu ako tím“

AKADÉMIA
|
Rozhovor
| št 19.9.2019, Rákócza Klaudia

O prípravnom období a cieľoch novej sezóny sme hovorili s trénerom DAC U12 Krisztiánom Molnárom.

Ako by ste zhodnotili letnú prípravu svojho tímu? Podarilo sa im stať sa ozajstným tímom?

Pravidelne sme sa stretávali aj v lete a vždy sme sa snažili držať krok s plánom daného dňa. Prevzal som tím nedávno, ale hráčov som poznal už predtým, takže spolupráca začala plynulo. Pokiaľ ide o káder: momentálne máme 26 hráčov, vrátane troch ktorí majú bydlisko mimo DS. Usilujeme sa, aby najtalentovanejšie deti v tejto regióne hrali futbal tu, aby sa naučili základy tu. Hráči sa navzájom dobre poznajú, keďže väčšina z nich už minulý rok hrali spolu. Teraz sa k nim pripojili piati hráči, ktorí predtým hrali v starších kategóriách. Spoločné tréningy hodnotím pozitívne, pretože tréningy boli v dobrej nálade a chlapci sa snažili podávať dobré výkony.

S čím motivujete svojich hráčov? Čo potrebujú pre svoj rozvoj?

Existujú určité pravidlá, taktické pokyny, ktoré je potrebné dodržiavať – vždy záleží na zápase a súperovi. Je to však stále skutočnosť, že musia chcieť vyhrať a musia veriť, že to dokážu spolu ako tím. Chcem im pomôcť s ich osobným rozvojom – učiť nové veci, napredovať. Nielen, že sa musia naučiť vybudovať útoky, brániť na svojej vlastnej polke. Chceme, aby vystupovali dobre ako tím a aj individuálne.

Aké výsledky a výkony očakávate od svojho tímu?

Zvykli sme si zdôrazňovať, že výsledok nie je dôležitý, ale myslím si, že ak budeme hrať dobre, môžeme dosiahnuť dobré výsledky. Hovoríme o skutočne dobrom tíme, takže verím v ich dobrých výkonoch. Musíme ísť na trávniku tak, že budeme lepší a dominantný – reálne vždy máme na to šancu. Očakávam, že v každom zápase ukážu, o čom sú a neprispôsobia sa súperovi. Presne ako v prípade prípravných zápasov – keď sme hrali zápas s Trnavou, Trenčínom, Székesfehérvárom, MTK, Nitrou, Győrom a Újpestom. Aj keď sme nevyhrali všetky zápasy, darilo sa nám dobre.

article_bannerarticle_banner