Aktuality

U17: Turnajové prvenstvo v Taliansku

U17: Turnajové prvenstvo v Taliansku

AKADÉMIA
|
Aktuality
| ut 26.5.2015, Nagy Krisztián

DAC U17 sa cez víkend zúčastnil 21. ročníka medzinárodného turnaja Delfino Cup v talianskom Rimini, a so stopercentnou bilanciou a bez inkasovaného gólu získal trofej za prvenstvo vo svojej kategórii.

Na talianskom pobreží sa konal už 21. ročník prestížneho turnaja Trofeo Delfino pre rôzne vekové kategórie. Jednu z nich tvorili hráči do 17 rokov, o trofej v nej bojovalo dvadsať mužstiev. Zverenci trénera Zsákovicsa vyhrali všetky svoje stretnutia, dokonca neinkasovali ani jeden gól a zaslúžene priviezli domov cennú trofej.

Výsledky

Skupinová fáza:

DAC - Levante 2008 Bari (ITA) 6:0, góly: Szelle 2, Viola 2, Bujka, Pőthe

DAC - SGM Aitrach Tannheim (GER) 2:0, g.: Lenárt, Kálmán

DAC - FC Brüttisellen (SWI) 1:0, g.: Viola

DAC - Post SV Nürnberg (GER) 2:0, g.: Viola, Szelle

Semifinále:

DAC - F.C. La Chaux de Fonds (SWI) 1:0, g.: Viola

Finále:

DAC - FC Germania Weilbach (GER) 3:0, g.: Viola, Szelle, Zsigmond

Káder

Halász, Somogyi (brankári) - Bujka, Sucháň, Pőthe, Lenárt, Križan, Zsigmond, Holeček, Matus, Viola, Kálmán, Kardos, Derzsi P., Szelle, Bolyó, Kalocsai (hráči v poli). Tréneri Zsákovics, Domonkos.

Hodnotenie trénera

Tibor Zsákovics, tréner DAC U17: „Zúčastnili sme sa veľmi kvalitného a organizačne výborne zvládnutého turnaja. Bolo vidno, že je to už 21. ročník a koná sa pod záštitou UEFA. Počasie síce mohlo byť aj vľúdnejšie, ale chalani sa aj takto cítili veľmi dobre a keďže dme vyhrali turnaj, na sťažnosť nemáme dôvod. V našej vekovej kategórii bolo dvadsať tímov. Polovicu z nich sme síce hrať nevideli, ale keďže sme porazili víťazov ostatných skupín, preto si myslím, že naše víťazstvo je zaslúžené, mali sme na turnaji najlepšie družstvo. Jednotlivé stretnutia sa hrali na 2x15 minút, finále na 2x20. Na finále boli prítomní aj ostatní účastníci a pri viacerých akciách nám zatlieskali, čo bol pre nás výborný pocit. Zároveň nás doma v ligovej súťaži zastúpili chalani z o rok mladšej kategórie a získali bod potrebný k tomu, aby sme definitívne vyhrali II. ligu. Lepší víkend si len ťažko môžeme priať!“

article_bannerarticle_banner