Aktuality

čOSKORO MOL KUKKONIA CUP 2022

čOSKORO MOL KUKKONIA CUP 2022

AKADÉMIA
|
Aktuality
| st 20.7.2022, KK

Od 28. do 30. júla tohto roka bude MOL Akadémia v opäť hostiť jeden z najprestížnejších mládežníckych turnajov v regióne - MOL Kukkonia Cup. Počas štvordňového turnaja sa o pohár budú súperiť výbery do 19 rokov Slovenska, Maďarska, Rumunska, Srbska, Chorvátska a Slovinska. Vstup na turnaj je bezplatný.

Mladí futbalisti regiónu si zmerajú sily opäť v Dunajskej Strede -  budúci týždeň vo štvrtok štartuje MOL Kukkonia Cup.

Najnovšie sa, po ročnej prestávke v októbri minulého roka na futbalových ihriskách Akadémie MOL, konal jeden z najprestížnejších mládežníckych futbalových turnajov v Karpatskej kotline v netradičnom termíne, tento rok však už nemusíte čakať na jeseň.

Toto leto vstúpi turnaj do jeho 7. sezóny, ktorého korene siahajú do 80. rokov. Súťaž sa v minulosti volal „Arató kupa“, ktorému v roku 2015 futbalový klub DAC v spolupráci s občianskym združením Kukkonia vdýchli nový život a reštartovali ho pod názvom MOL Kukkonia Cup.

„Chceli sme oživiť tradíciu a spojiť tak mládežnícke tímy širšieho regiónu. Rok za rokom sa snažíme vytvárať profesionálne prostredie pre združenia navštevujúce Dunajskú Stredu a dať im možnosť súťažiť proti sebe so vzájomným rešpektom,“ povedal Jan Van Daele, športový riaditeľ DAC-u.

Doteraz najúspešnejším tímom súťažnej série je mládežnícky tím domáceho DAC-u do 19 rokov (U19), ktorý na doterajších šiestich turnajoch skončil trikrát prvý (v rokoch 2015, 2016 a 2019).

Tak isto, ako po minulé roky, MOL Kukkonia Cup sa bude konať na MOL Akadémii, kde na mladých účastníkov čakajú výborne pripravené ihriská. Okrem domáceho tímu sa o finálový úspech pobijú AS Trenčín zo Slovenska, FC ETO Győr a Puskás Akadémia z Maďarska, FK Csíkszereda z Rumunska, TSC Topolya zo Srbska, NK Osijek z Chorvátska a NK Maribor zo Slovinska. Mužstvá sú rozdelené do dvoch skupín a hrajú systémom každý s každým, následne v posledný hrací deň odohrajú divízne zápasy, vrátane finále.

Vstup na turnaj MOL Kukkonia Cup 2022 je bezplatný. Fanúšikovia si môžu počas turnaja zakúpiť občerstvenie v bufete Kukkonia Refresh.

Miesto a dátum turnaja: Dunajská Streda, MOL Football Academy,  28-30. júla 2022

Tímy sú rozdelené do nasledujúcich skupín:

Podujatie realizované s finančnou podporou Ministerstva dopravy a výstavby Slovenskej Republiky.

article_bannerarticle_banner