Aktuality

Reprezentanti v akcii: Bősze skóroval

Reprezentanti v akcii: Bősze skóroval

AKADÉMIA
|
Aktuality
| st 14.9.2022, KK
article_banner
article_banner
article_banner

Štyria hráči našej akadémie dostali pozvánku do reprezentácie počas aktuálneho prípravného termínu: Bősze a Magyarics do maďarskej reprezentácie do 15 rokov, Lami a Žiga do slovenského národného tímu U17.

V prvom medzištátnom zápase maďarská reprezentácia do 15 rokov si v Sarajeve pripísala dvojgólové víťazstvo proti domácim Bosniakom (0:2). Bősze Levente (rok 2009) začal trénovať na našej akadémii už vo svojich ôsmich rokoch. Proti domácim Bosniakom dirigovali hru, a Bősze svoj parádny výkon podčiarkol gólom v 46. minúte. Je veľkým úspechom, keďže futbalisti mali za sebou len pár tréningov, a dominovali počas celého zápasu. Hráči pracovali spoločne ako skutočný tím. V národnom najcennejšom drese debutoval aj Erik Magyarics, ktorý hral do 63. minúty. Dnes Maďari nastúpia proti Poliakom.

V prvom z dvoch septembrových zápasov na výjazde v Litve zdolala slovenská sedemnástka domácich rovesníkov 2:0. Herne mali slovenskí futbalisti navrch prakticky celý zápas, gólovo však svoje prednosti zúročili až tesne pred prestávkou. Vzadu defenzíva pod taktovkou kapitána, Adama Lamiho udržala všetky snahy domácich na uzde a tak sa zrodilo zaslúžené víťazstvo Slovenska. Nino Žiga vstúpil na trávnik v 80.minúte. Odveta sa hrá zajtra, 15. septembra 2022, o 10:00 hodiny. 

article_bannerarticle_banner