Aktuality

Predaj vstupeniek na medzištátny zápas v MOL Aréne

Predaj vstupeniek na medzištátny zápas v MOL Aréne

A-TÍM
|
Aktuality
| ut 8.10.2024, SFZ (foto), Krisztián Nagy (text)

V utorok 15. októbra 2024 o 18.00 h bude náš štadión dejiskom prípravného stretnutia reprezentačných výberov Slovenska a Walesu do 21 rokov. Informácie o predaji vstupeniek.

Piatykrát od svojho otvorenia bude MOL Aréna dejiskom stretnutia slovenskej reprezentácie do 21 rokov. Na jeseň 2018 tu mladí Slováci porazili rovesníkov z Talianska (3:0) a Estónska (2:0), na jar 2019 podľahli nórskemu výberu do 20 rokov na čele s Erlingom Haalandom (0:2).

Zatiaľ posledný zápas Slovenska U21 na dunajskostredskom štadióne sa hral 15. októbra 2019 a v gólovej prestrelke vyhralo Francúzsko 5:3. Kým zápasy proti Talianom a Nórom boli prípravné, s Estóncami a Francúzmi išlo o kvalifikáciu o postup na ME.

Na deň presne päť rokov od posledného zo spomínaných duelov, teda budúci utorok 15. októbra 2024 o 18.00 h, sa v MOL Aréne uskutoční prípravné stretnutie Slovensko U21-Wales U21.

Predpredaj vstupeniek prebieha tu: https://predpredaj.zoznam.sk/sk/listky/pripravny-zapas-me-2025-u21-slovensko-u21-wales-2024-10-15/

Predaj vstupeniek v pokladniach MOL Arény bude upresnený neskôr; odporúčame nákup vstupeniek vopred online. Brány štadióna otvárajú hodinu a pol pred výkopom, t.j. o 16.30 h.

Zverenci trénera Jaroslava Kentoša pokračujú v príprave na budúcoročné EURO, ktoré sa uskutoční na Slovensku (12.-29. júna 2025) a jedným z dejísk bude aj MOL Aréna. Ako organizátor má slovenský tím účasť automaticky zaručenú. V aktuálnom kádri nechýba ani trojica bývalých hráčov DAC-u Sebastian Nebyla, Adam Tučný a Dominik Veselovský.

Čo sa týka Walesanov, ich trénerom je 44-ročný Matt Jones, ktorý v minulosti hrával za Leeds či Leicester. Jeho zverencom patrí 2. priečka v kvalifikačnej skupine, s rovnakým počtom bodov ako prvé Dánsko. Na priamy postup potrebujú v poslednom kole získať viac bodov ako Dáni. Wales privíta v tabuľke štvrté Česko a Dáni tretí Island. Bod proti Čechom bude znamenať istotu baráže, víťazstvo dá veľkú nádej na priamy postup z pozície jedného z trojice najlepších v tabuľke druhých tímov.

Väčšinu waleského kádra tvoria hráči z klubov dvoch najvyšších anglických súťaží. Z pohľadu trhovej hodnoty je najviac cenený ofenzívny stredopoliar Cardiffu City Rubin Calwell. Ten má na konte už aj 9 štartov a 1 gól v drese áčka svojej krajiny. Zahral si tiež na MS 2022 v Katare, proti Anglicku nastúpil na záverečných 9 minút. V nominácii nechýba ani odchovanec Manchestru United Charlie Savage, syn slávneho Robbyho Savagea.

article_bannerarticle_banner