Rozhovor

Fortune Bassey: Gól pre manželku a dcérku

Fortune Bassey: Gól pre manželku a dcérku

A-TÍM
|
Rozhovor
| po 21.10.2024, Nagy Krisztián, foto: Lelkes Ernő

„Dúfam, že v tomto týždni opäť skórujem a stane sa tak vo víťaznom zápase.“ Fortune Bassey sa stal 201. strelcom DAC-u v najvyššej súťaži, druhým Nigérijčanom po Taiwovi.

„Nebol to jednoduchý zápas. Vedeli sme vopred, že to tak bude, pretože herný štýl domácich je založený na dlhých nákopoch a boji o odrazené lopty. Snažili sme sa mať hru pod kontrolou. Prišli sme s víťazným zámerom, bohužiaľ je z toho len remíza. Neviem, či pre domácich je bod dobrý, pre nás určite nie. V stredu nás čaká ďalší zápas, takže je dôležite správna zregenerovať. DAC je veľký klub, kde je neustály tlak na výsledky, vždy sa očakáva víťazstvo a boj o horné priečky. Žiaľ, v posledných troch zápasoch sme nedokázali vyhrať, ale taký je futbal. Celé mužstvo tvrdo pracuje, aby sme vyhrávali, v sobotu to však stačilo len na bod. V ďalšom zápase chceme určite vyhrať,“ zhrnul svoje myšlienky po remíze 1:1 v Ružomberku 26-ročný nigérijský útočník DAC-u Fortune Bassey.


Hráča, hosťujúceho u nás z Ferencvárosu, si v 12. minúte našiel presný center Christiána Herca, a hlavou ju usmernil do domácej bránky. Pre mužstvo znamenal vedenie v Ružomberku, pre Basseyho premiérový zásah v Niké lige. Stal sa 201. hráčom DAC-u, ktorý skóroval v najvyššej súťaži a druhým z Nigérie. Prvým a doteraz jediným bol Abdulrahman Taiwo. „Každý gól pomáha útočníkovi zvyšovať si sebavedomie. Minulý týždeň som veľmi tvrdo pracoval, v reprezentačnej prestávke som trénoval aj navyše, aby som dohnal kondíciu. Gól ma samozrejme teší, ale bol by som šťastnejší, keby znamenal tri body. Dúfam, že v tomto týždni opäť skórujem a stane sa tak vo víťaznom zápase. Oslava po góle bola pre manželku, s ktorou v najbližších týždňoch očakávame narodenie dieťaťa. Verím, že kým sa naša dcérka o dva týždne narodí, jej otec bude mať na konce viac gólov a viac podobných osláv. Gól proti Ružomberku venujem manželke a dcérke, ktorá príde čoskoro na svet.“

article_bannerarticle_banner