Aktuality

Kolumbijčan Pablo Ortiz posilou do defenzívy

Kolumbijčan Pablo Ortiz posilou do defenzívy

A-TÍM
|
Aktuality
| pi 30.8.2024, Nagy Krisztián, foto: Lelkes Ernő

Dvadsaťštyriročný kolumbijský obranca k nám prestupuje z tímu dánskeho majstra, podpísal kontrakt do leta 2028.

Hlásime novú posilu do stredu obrany! DAC a Midtjylland sa dohodli na prestupe 24-ročného a 190 cm vysokého stredného obrancu Pabla Ortiza, ktorý následne podpísal s naším klubom zmluvu platnú do leta 2028.

Pablo Antonio Ortiz Cabezas (nar. 8. júna 2000) je rodákom z mesta Tumaco, ležiaceho na pobreží Tichého oceánu. Práve tu sa začala jeho futbalová kariéra, keď sa ako 5-ročný stal hráčom miestneho mládežníckeho klubu Escuela JAC Tumaco. O desať rokov prešiel do Escuela Harold Lozano v Cali, od roku 2017 bol hráčom Escuela JCO Medellín. V osemnástich sa presunul do jedného z najväčších klubov Kolumbie, Club América de Cali.

V drese červeno-bielych začal zbierať štarty v najvyššej súťaži, päťkrát nastúpil aj v Copa Libertadores, juhoamerickej obdobe Ligy majstrov. V januári 2022 si ho vybral dánsky FC Midtjylland, známy prepracovaným skautingom. Najskôr tam išiel na hosťovanie, ktoré sa v lete 2022 zmenilo na prestup. Jar 2023 strávil v portugalskom CD Mafra, kde nastupoval zväčša v tíme do 23 rokov. Vlani v lete sa vrátil do Midtjyllandu, kde v úvode sezóny zasiahol do troch ligových stretnutí, má tak podiel na zisku štvrtého majstrovského titulu v histórii klubu. Nastúpil aj v odvete 3. predkola Konferenčnej ligy proti Omonii Nikózia. V úvode septembra 2023 odišiel na hosťovanie do Pardubíc, kde sa zaradil medzi opory a v českej najvyššej súťaži odohral 22 stretnutí.

„Prichádzam do skvelého klubu, s výbornými fanúšikmi a potenciálom byť najlepším tímom ligy. Som preto veľmi šťastný a verím, že dokážem pomôcť DAC-u a takisto DAC pomôže môjmu osobnému rastu. Klub sa o mňa intenzívne zaujímal už zhruba pred mesiacom, hovoril som aj s trénerom Xiscom Muñozom, ktorý mi načrtol projekt a povedal, že ma chce do svojho mužstva. Rád by som si v novom drese zahral európske poháre a zabojoval o majstrovský titul,“ vyhlásil po podpise kontraktu prvý kolumbijský hráč v dejinách DAC-u, ktorý si bude u nás obliekať dres s číslom 26.


„Pri plánovaní aktuálnej sezóny sme sa zamerali na posilnenie pozície stredného obrancu. Pabla sme mali na našom zozname už nejaký čas a sme radi, že sa dlhé rokovania skončili prestupom napriek tvrdej konkurencii tímov s dobrým menom v Európe. Pablo svojou fyzickou silou a defenzívnymi schopnosťami spĺňa naše požiadavky na danú pozíciu a veríme, že môže byť okamžitou posilou pre náš tím. Prajem mu veľa šťastia v žlto-modrom,“ dodal výkonný riaditeľ DAC-u Jan Van Daele.

Pablo, vitaj a nech sa darí!

article_bannerarticle_banner