Aktuality

Mahmudu Bajo štvrtou letnou posilou

Mahmudu Bajo štvrtou letnou posilou

A-TÍM
|
Aktuality
| št 18.7.2024, Nagy Krisztián, foto: Lelkes Ernő

Devätnásťročný gambijský stredopoliar naposledy pôsobil v Podbrezovej.

Štvrtou letnou posilou žlto-modrých sa stal 19-ročný Mahmudu Bajo. Defenzívny stredopoliar z Gambie prestúpil do DAC-u z Podbrezovej a podpísal zmluvu na štyri roky, do leta 2028.

Mahmudu Bajo sa narodil 15. augusta 2004 v obci Keneba v Gambii. Je odchovancom Tallinding United FC, klubu zo západnej časti krajiny. Ako šestnásťročný sa v júli 2021 presunul do akadémie španielskej Granady, pred rokom sa stal hráčom Podbrezovej. V drese železiarov nastúpil v 28 ligových dueloch, pripísal si dve asistencie.

Bajo reprezentoval Gambiu v mládežníckych kategóriách, vlani si zahral na MS do 20 rokov v Argentíne. V júni tohto roka si pripísal debut aj medzi seniormi.

„Hral som v Dunajskej Strede a bola tu úžasná atmosféra. Neviem sa dočkať, až nastúpim na tomto krásnom štadióne a s týmito fantastickými fanúšikmi za našim chrbtom. Ďakujem DAC-u aj Podbrezovej, že tu môžem byť. Prichádzam s cieľom pravidelne nastupovať a hrou, asistenciami, prípadne aj gólmi pomáhať mužstvu. Teším sa tiež na moje prvé zápasy v pohárovej Európe,“ skonštatoval Mahmudu Bajo, najnovší prírastok do nášho kádra. Nastupovať bude s číslom 6.

„Rokovania s Podbrezovou trvali niekoľko týždňov. Sme radi, že sme dospeli k dohode. Talent hovorí sám za seba, Mahmudov prvý rok v Niké lige zapôsobil na súperov. Je to elegantný, no zároveň efektívny a moderný hráč na pozíciu defenzívneho stredopoliara, dobrý vo výstavbe a dostatočne agresívny a obratný, s výrazným potenciálom ďalej sa rozvíjať. Vitaj v žlto-modrom,“ uviedol výkonný riaditeľ DAC-u Jan Van Daele.

article_bannerarticle_banner