Aktuality

Martin Škrtel športovým riaditeľom DAC-u

Martin Škrtel športovým riaditeľom DAC-u

A-TÍM
|
Aktuality
| št 19.9.2024, Nagy Krisztián, foto: Lelkes Ernő

Legenda slovenského futbalu posilnila športový úsek nášho klubu.

Novým športovým riaditeľom DAC-u sa stal Martin Škrtel. Tridsaťdeväťročný ex-kapitán slovenskej futbalovej reprezentácie prichádza na pozíciu, ktorá bola po odchode Gleba Platova mesiac voľná. Jeho príchod ohlásil na tlačovej konferencii výkonný riaditeľ klubu Jan Van Daele, novej funkcie sa ujal dnešným dňom.

Odchovanec Prievidze a bývalý hráč Trenčína (2003-2004), Zenitu Petrohrad (2004-2008), FC Liverpool (2008-2016), Fenerbahce (2016-2019), Basaksehiru (2019-2021) a Trnavy (2021-2022) si v období od 2004 do 2019 pripísal spolu 104 reprezentačných štartov, viac rokov nosil v národnom tíme aj kapitánsku pásku. Je štvornásobným víťazom ankety Futbalista roka (2007, 2008, 2011 a 2012). Aktívnu kariéru uzavrel v máji 2022 v trnavskom drese v ligovom stretnutí práve proti DAC-u.

„V prvom rade sa chcem poďakovať majiteľovi a výkonnému riaditeľovi klubu za dôveru, ktorú do mňa vložili a taktiež celému klubu DAC. Idem do novej životnej etapy a som naozaj vďačný, že som dostal šancu ďalej sa profesionálne rozvíjať v tomto modernom klube,“ skonštatoval na úvod svojho dunajskostredského angažmán bývalý nekompromisný obranca a následne dodal: „Som rád, že svoje dlhoročné skúsenosti zo svetového futbalu budem odovzdávať na Slovensku. Verím, že budem pre klub prínosom a že spoločne s celým tímom dosiahneme ciele, ktoré si v Dunajskej Strede pred sezónou stanovili.“

„Martin ponúka ideálny profil na pozíciu športového riaditeľa, nakoľko do detailov pozná svet futbalu, disponuje bohatými hráčskymi skúsenosťami na najvyššej úrovni a tiež vodcovskými schopnosťami. Do klubovej štruktúry vstupuje po uzavretí prestupového obdobia, čo je ideálne načasovanie, nakoľko mu to dáva priestor na pozorovanie a hodnotenie hráčov, mužstva a tímovej chémie bez toho, aby musel okamžite meniť množstvo vecí. Ide o nový a veľký krok v jeho kariére a ako klub sme pripravení podporiť ho tejto výzve. Prajeme mu veľa úspechov,“ privítal posilu na funkcionárskom poli výkonný riaditeľ DAC-u Jan Van Daele.

article_bannerarticle_banner