Rozhovor

Máté Tuboly: Dobre som zapadol do mužstva

Máté Tuboly: Dobre som zapadol do mužstva

A-TÍM
|
Rozhovor
| ne 30.6.2024, Nagy Krisztián, foto: Lelkes Ernő
article_banner
article_banner
article_banner

„Som veľmi vďačný za možnosť nastúpiť v drese DAC-u, pre mňa je to obrovská vec, na ktorú som hrdý.“ 19-ročný maďarský stredopoliar si vo včerajšom prípravnom stretnutí Austria-DAC (0:0) odkrútil debut v našom drese, práve on bol najbližšie ku gólu.

„Myslím si, že to bol veľmi užitočný zápas. Súper hral dobre a my sme mali možnosť natrénovať si, čo chceme hrať. Miestami sa nám to darilo, ale v našej hre sa objavili aj chyby, ktoré treba odstrániť. Platí to aj pre mňa. Ideme ďalej, v nasledujúcich týždňoch musíme tvrdo pracovať a zlepšovať veci, aby sme sa do začiatku sezóny dostali do dobrej formy. Samozrejme, v tej horúčave to nebolo jednoduché, no podmienky boli rovnaké aj pre domácich, takže to nemôže poslúžiť ako výhovorka. Podľa mňa výsledok 0:0 nie je vôbec zlý. Som veľmi vďačný za možnosť nastúpiť v drese DAC-u, pre mňa je to obrovská vec, na ktorú som hrdý. Musím ešte zlepšiť svoj výkon, ale podľa mňa sme na dobrej ceste,“ povedal krátko po včerajšom prípravnom stretnutí Austria Viedeň-DAC (0:0) Máté Tuboly, čerstvá posila nášho mužstva.

Nechýbalo veľa, aby si 19-ročný maďarský stredopoliar pri debute hneď pripísal aj gól. Pri jeho hlavičke v závere prvého polčasu vytiahol domáci brankár parádny zákrok. „Nabehol som si pred bránku z pravého krídla, kam prišiel výborný center Yapiho. Lopta išla kúsok za mňa, ale rýchlo som zareagoval a dokázal som ju hlavou trafiť. Brankár výborne zasiahol, ale verím, že najbližšie budem mať viac šťastia a padne z toho gól. Centre z krídla môžu byť našou silnou stránkou, keď si na ne budú stredopoliari a útočníci nabiehať. Potrebujeme z nich dať veľa gólov. Mám pocit, že sa mi podarilo celkom dobre zapadnúť do mužstva. Väčšinu maďarských chalanov som už poznal, ale aj ostatní sú veľmi priateľskí. Moje pocity sú pozitívne, teším sa na najbližšie obdobie.“

article_bannerarticle_banner