Preview

Pred pohárovým stretnutím Šaľa - DAC 1904

Pred pohárovým stretnutím Šaľa - DAC 1904

A-TÍM
|
Preview
| ut 22.10.2024, Nagy Krisztián, foto: Lelkes Ernő
article_banner
article_banner

V stredu o 15.00 h zabojujeme o postup do osemfinále Slovnaft Cupu na štadióne šiesteho tímu III. ligy FK Slovan Duslo Šaľa.

Pred nami je tretie vystúpenie v domácej pohárovej súťaži Slovnaft Cup. To prvé, v rámci 2. kola, prinieslo koncom augusta víťazstvo 9:0 na ihrisku tímu VI. ligy TJ Salka 9:0 (góly: Andzouana, Trusa, Bernát po 2, Vitális, Bősze a Szendrei).

V 3. kole nasledoval treťoligista z levického okresu, TJ Družstevník Veľké Ludince, u ktorého 25. septembra vyhral DAC 3:0. Dvakrát sa presadil Trusa, raz Szendrei.

O postup medzi 16 najlepších si zahráme opäť v našom širšom regióne a znova proti účastníkovi III. ligy Západ. Žreb 4. kola nás totiž spojil s tímom FK Slovan Duslo Šaľa, ktorému aktuálne patrí 6. priečka v ligovej súťaži.

Mužstvo z 20-tisícového okresného mesta v nitrianskom kraji začínalo svoju pohárovú púť v 1. kole a všetky tri doterajšie zápasy absolvovalo vonku. Postupne zostali na jej štíte ŠK Šoporňa (IV. Liga, 3:2), TJ Slavoj Boleráz (IV. liga, 2:1) a ŠK Šurany (V. liga, 1:0).

Pred uplynulým víkendom došlo u chemikov k trénerskej výmene, Andreja Štellára nahradil navrátilec Martin Babinec. Prvý krok mu nevyšiel, v nedeľňajšom domácom súboji s Račou podľahlo Duslo 0:1.

So Šaľou sme sa v minulosti pravidelne stretávali v II. lige, obdobie medzi 1998 a 2013 prinieslo 13 vzájomných zápasov a bilanciu 4-4-5 z nášho pohľadu. Do spoločnej histórie patria aj tri súboje v Slovenskom pohári za ostatných 40 rokov, všetky u súpera. Na jeseň 1989 vyhral prvoligový DAC na pôde vtedy druholigovej Šale 2:0. V ďalších dvoch prípadoch pôsobili oba tímy v druhej najvyššej súťaži: v roku 2004 sme po remíze 1:1 vypadli na jedenástky, v auguste 2006 Duslo uspelo 5:2.

V aktuálnom kádri modro-bielych nájdeme viacero hráčov s prvoligovými skúsenosťami, vrátane nášho odchovanca Andrása Mészárosa.

Žlto-modrí v posledných troch súťažných dueloch zaznamenali dve remízy a jednu prehru, núka sa nám teda možnosť návratu na víťaznú cestu. „Jednoznačný cieľ je postup. Pohárové zápasy majú svoje špecifiká, keď mužstvá z nižšej súťaže sa vždy vytiahnu na favorita a chcú ho prekvapiť. My to nechceme pripustiť, preto musíme od prvej minúty dominovať, zatlačiť domácich pred ich bránku a dobre nakladať so šancami, pretože som presvedčený, že si ich vypracujeme. Motivuje nás aj skutočnosť, že v ďalšom kole môžeme nastúpiť na našom štadióne a každý hráč má určite v podvedomí aj to, že finále sa bude hrať v MOL Aréne. Je to veľká príležitosť pre nás aj pre celý klub,“ vyhlásil maďarský stredopoliar DAC-u Milán Vitális.

Od zavedenia aktuálneho modelu súťaže (2014/15) odohráme zajtra 49. zápas, z toho už 41. vonku.

Stretnutie 4. kola Slovnaft Cupu FK Slovan Duslo Šaľa - DAC 1904 začína v stredu 23. októbra 2024 o 15.00 h, rozhodujú Choreň - Roszbeck, Kardelis.

Podľa rozpisu Slovnaft Cupu sa až po štvrťfinále hrá na jedno víťazné stretnutie. V prípade nerozhodného výsledku sa nepredlžuje, rovno nasleduje rozstrel zo značky pokutového kopu.

Podobne ako z každého súťažného zápasu, aj zajtra zo Šale vám na našej webstránke prinesieme živý textový prenos. Okrem toho si môžete stretnutie pozrieť aj v živom prenose na televíznej stanici JOJ Šport.

Postupujúci zo zajtrajšieho zápasu sa v 5. kole (osemfinále) stretne s Banskou Bystricou, a to na svojom štadióne.

INFORMÁCIE PRE FANÚŠIKOV

Domáci klub informuje, že brány štadióna otvárajú hodinu a pol pred zápasom, t.j. o 13.30 h.

Predpredaj vstupeniek do sektora hostí prebieha do stredy 23.10.2024 do 12.00 h v DAC store. Následne bude pokračovať priamo pri šalianskom štadióne, pri vstupe do sektora hostí. Informácie o predaji vstupeniek nájdete tu.

Pre fanúšikov DAC-u bude vyčlenený hosťujúci sektor so samostatným vstupom. Príjazd na štadión je od hlavného ťahu na Nitru (Nitrianska ulica). Priamo v areáli štadióna budú otvorené bufety a dostatočný počet sociálnych zariadení.

Parkovanie je možné v okolí štadióna, prichádzajúci motoristi budú usmerňovaní usporiadateľmi. Prosíme vás, aby ste sa riadili ich pokynmi.

Vzhľadom na skutočnosť, že vstup na šaliansky štadión je obmedzený a možný len z jednej strany, fanúšikom odporúčame, aby na stretnutie prišli v dostatočnom časovom predstihu.

article_bannerarticle_banner
×
Dnes v 15:00 | A-tím
FK Slovan Duslo Šaľa
DAC 1904