Aktuality

Pred prípravným zápasom DAC 1904 - MFK Vyškov

Pred prípravným zápasom DAC 1904 - MFK Vyškov

A-TÍM
|
Aktuality
| pi 5.7.2024, Kiss Balázs
article_banner
article_banner
article_banner

V druhom stretnutí letnej prípravy nastúpime proti minuloročnému štvrtému celku českej druhej ligy. Súboj sa začína v sobotu o 10:30 hodine.

Naše mužstvo odštartovalo sériu zápasov letnej prípravy minulú sobotu remízou 0:0 proti Austrii Viedeň. Po stretnutí odohratom v úmornej horúčave zverenci Xisca Muñoza sa predstavia v sobotu dopoludnia v domácom prostredí.

V pondelok dostali chlapci od španielskeho hlavného trénera voľno, ale od utorka sa mužstvo pripravovalo na ďalšie stretnutie proti MFK Vyškov s plným nasadením. Český druholigový celok v uplynulej sezóne do poslednej chvíle bojoval o historicky prvú účasť v najvyššej súťaži, ale trénerovi Janovi Kameníkovi a jeho zverencom sa tento úspech nepodarilo dosiahnuť. Český tím začal letnú prípravu o dva dni neskôr ako my, a sobotňajšie stretnutie bude už ich tretím prípravným zápasom pred novou sezónou. Všetky dôležité informácie o našom súperovi si môžete prečítať tu.

V sobotňajšom zápase sa očakáva, že ortuť teplomera opäť dosiahne 30 °C, ale tentoraz netradične stretnutie nebude trvať 90 minút, ale dvakrát 60 minút. „V prvých dvoch týždňoch prípravného obdobia sme trénovali najmä obranu, ale tento týždeň sme kládli oveľa väčší dôraz aj na útok. Moji hráči sa na tréningoch snažili vydať zo seba maximum. Snažili sme sa odstrániť chyby zo zápasu vo Viedni. Postupujeme krok za krokom. Tentoraz budeme hrať dvakrát šesťdesiat minút, bol by som rád, keby každý na ihrisku mohol ukázať svoj potenciál“, povedal pred zápasom Xisco Muñoz.

Vedenie nášho klubu sa tento týždeň dohodlo s Ferencvárosom na prestupe Damira Redziča, po skončení jeho hosťovania sme s maďarským krídelníkom podpísali zmluvu do júna 2027. Okrem neho sa naša útočná formácia posilnila o ďalšieho hráča: Ladislav Almási prišiel z Baníka Ostrava na ročné hosťovanie. „Mám pred sebou aj osobne, aj čo sa týka tímu len tie najvyššie ciele: chcem pomôcť mužstvu gólmi, pretože to je úloha útočníka,“ povedal po podpise zmluvy 196 cm vysoký útočník z Dunajskej Stredy, ktorý dúfa, že dostane šancu ukázať sa už proti Vyškovu.

Počas týždňa nastala v kádri ešte jedna zmena: Márk Kovács, ktorého sme angažovali vlani v lete a v minulej sezóne hosťoval v Győri ETO, prestúpi do rumunského druholigového klubu FK Csíkszereda Miercurea Ciuc na hosťovanie do konca budúcej sezóny - do 30. júna 2025.

Prípravné stretnutie DAC 1904 - MFK Vyškov sa začne v sobotu 6. júla 2024 o 10:30 hod. v Akadémii MOL. Zápas bude trvať dvakrát šesťdesiat minút.

Informácia pre fanúšikov

Stretnutie sa uskutoční na ihrisku Akadémie s prírodným povrchom číslo 1 a vstup je voľný.

Parkovanie: fanúšikov žiadame, aby zaparkovali svoje vozidlá pozdĺž Viedenskej cesty. Prosíme Vás, aby ste sa riadili pokynmi usporiadateľov.

Vstup je možný cez závoru hlavného vchodu. Brány sa otvárajú 30 minút pred začiatkom zápasu (od 10:00 hod.).

Na celom území Akadémie je zakázané fajčiť, požívať alkoholické nápoje a konzumovať tekvicové jadierka.

Zápas môžete sledovať naživo aj na našom oficiálnom kanáli YouTube a profile na Facebooku.

article_bannerarticle_banner