Preview

Pred zápasom DAC 1904 - Podbrezová: S jasným cieľom

Pred zápasom DAC 1904 - Podbrezová: S jasným cieľom

A-TÍM
|
Preview
| po 28.10.2024, Nagy Krisztián, foto: Lelkes Ernő

V dohrávke 5. kola, ktoré v pôvodnom termíne odložili pre poruchu potrubia v MOL Aréne, nastúpia proti sebe štvrtý a šiesty tím tabuľky. Stretnutie DAC-Podbrezová má výkop v utorok o 18.00 h.

Dohrávka 5. kola

Po troch dňoch sa opäť otvoria brány MOL Arény, v utorok podvečer privítame v dohrávke 5. kola Podbrezovú. Stretnutie sa malo pôvodne hrať v sobotu 24. augusta, avšak prasknuté potrubie zavlažovacieho systému priamo v strede hracej plochy to vtedy neumožnilo.

Po zajtrajšku teda budeme mať vymazaný zápasový rest v tabuľke my aj železiari.

Yapi je v poriadku

Sobotná prehra s Košicami 1:3 predĺžila naše čakanie na ligové víťazstvo už na štyri zápasy, v posledných štyroch kolách sme získali iba dva body. Ďalším negatívom súboja s Košičanmi bola piata žltá karta pre Mahmudua Baja, ktorý tak proti svojím bývalým spoluhráčom nemôže nastúpiť.

Najväčší šok sme však v sobotu zažili v polovici druhého polčasu, keď Romaric Yapi náhle skolaboval. Francúzsky obranca hral už v tom čase s obviazanou hlavou po jednom z predchádzajúcich súbojov. Zasahovali záchranári, sanitka ho previezla do nemocnice, kde mu zistili otras mozgu. Našťastie, už krátko po páde komunikoval s okolím a aj CT vyšetrenie bolo negatívne. Po 24-hodinovom pozorovaní ho v nedeľu večer prepustili domov.

Xisco Muňoz: Ukázať správnu reakciu

„Zápas s Košicami nám nevyšiel, to si musíme priznať. Zajtra chceme ukázať správnu reakciu a pokúsiť sa podať náš najlepší výkon. Každý jeden člen mužstva, vrátane trénerov, musí zobrať zodpovednosť na seba, len tak sa dostaneme cez toto náročné obdobie,“ skonštatoval tréner Xisco Muňoz, ktorý pre zranenie naďalej nemôže počítať s trojicou Dimun, Száraz a Bernát.

„Vypadli nám aj Yapi s Bajom, naopak, na nejaký úsek by už mohol nastúpiť Redzic. Máme nahustený program, šesť zápasov v priebehu 20 dní, klub nám však vytvára výborné podmienky na regeneráciu, takže si s tým poradíme. Samozrejme, úroveň únavy hráčov budeme brať do úvahy, aj kvôli tomu, aby sme predišli prípadným ďalším zraneniam,“ doplnil španielsky kouč.

Ladislav Almási: Prichádza nový deň

„Cieľ pre zajtrajší zápas je jasný, chceme vyhrať. Náladu v kabíne logicky poznačila domáca prehra, ale prichádza nový deň, nový zápas a my sa pokúsime čo najlepšie pripraviť na súpera. Za mužstvo môžem sľúbiť, že urobíme maximum pre zisk troch bodov. Posledné zápasy ukázali, že sa to inak ani nedá. Každý z nás musí začať u seba, aby sa po zápase mohol pozrieť do zrkadla a povedať si, že pre úspech spravil všetko. Pokiaľ sa tak stane, som presvedčený, že vyhráme,“ vyhlásil Ladislav Almási, ktorý sa po dlhšom výpadku pre zranenie postupne vracia do zostavy.

FK Železiarne Podbrezová: Po rošáde s najmladším trénerom

Necelé tri týždne pred začiatkom súťaže Podbrezovú nečakane opustil tréner Roman Skuhravý. Na lavičku prišiel Vladimír Cifranič, asistentom zostal Štefan Markulík. V úvode septembra, keď mali železiari päť bodov z piatich zápasov a patrila im 11. priečka, si Cifranič s Markulíkom vymenili pozície. Štefan Markulík, ktorý pred pár dňami oslavoval 33. narodeniny, je tak momentálne najmladším hlavným trénerom v Niké lige.

Pod jeho vedením sa mužstvo posunulo na 6. priečku, na DAC strácajú dva body. V Dunajskej Strede ukončia trojzápasovú sériu na ihriskách súperov: Komárno porazili 2:1 a v Žiline získali cenný bod, keď remízu 2:2 zachraňoval v nadstavenom čase David Depetris.

Najlepším strelcom tímu je 4-gólový Roland Galčík, trikrát sa presadil Alasana Yirajang. Podbrezová zaknihovala zatiaľ najvyššie víťazstvo tohto ligového ročníka, keď v 4. kole roztrhala Skalicu 7:1.

Posledných 5 vzájomných stretnutí v najvyššej súťaži:
30.04.2023 - Podbrezová-DAC 2:0, góly Bartoš, Kabongo, 2576 divákov
08.10.2023 - DAC-Podbrezová 3:2, góly Gavrić, Trusa, Gruszkowski - Sanusi, Galčík (11 m), 5184 divákov
25.02.2024 - Podbrezová-DAC 0:0, 1517 divákov
07.04.2024 - DAC-Podbrezová 3:1, góly Koné 2, Trusa - Sanusi, 4884 divákov
05.05.2024 - Podbrezová-DAC 0:3, góly Trusa, Vitális, Redzic, 1085 divákov

História

Štvortisícová obec z breznianskeho okresu zažíva svoju ôsmu sezónu medzi elitou. V období medzi rokmi 1998 a 2013 sme proti sebe bojovali aj v druhej lige.

Z 21 vzájomných duelov v najvyššej súťaži sme v 19 bodovali, 13-krát naplno. Domáca bilancia vykazuje 9 víťazstiev a 2 remízy. Od otvorenia MOL Arény sme bordových privítali sedemkrát a po úvodnej remíze nasledovalo 6 víťazstiev. Až na tú poslednú z jari tohto roka boli všetky o gól.

V minulom ročníku DAC vyhral oba domáce zápasy, pričom v oboch sme viedli už 3:0. U súpera sme získali štyri body: v závere februára sa v Zelpo Aréne zrodila bezgólová remíza, v nadstavbe vyhral DAC hladko 3:0.

Strelci DAC-u proti Podbrezovej v najvyššej súťaži:
6 - Szarka
3 - Trusa
2 - K. Vida, Pačinda, Bayo, Ljubičić, Krstović, Dimun, Koné
1 - Michalík, Brašeň, Ľupták, Šafranko, Huk, Kalmár, Gavrić, Gruszkowski, Vitális, Redzic
(hrubým hráči z aktuálneho kádra)

Kde sledovať zápas?

Priamy prenos zo stretnutia môžete sledovať na nasledovnom kanáli:
- internetová televízia https://voyo.markiza.sk/

Živý textový prenos si môžete prečítať na našej webstránke.

Usmernenie pre fanúšikov a informácie o vstupenkách si môžete prečítať tu.

Doterajšia bilancia v najvyššej súťaži:
DAC: 30. sezóna, 919 stretnutí: 343-229-347, skóre 1155:1253
Podbrezová: 8. sezóna, 229 stretnutí: 73-50-106, skóre 272:335

Vzájomná bilancia (z nášho pohľadu):
Celkovo: 21 13-6-2, skóre 33:18
Na našom štadióne: 11 9-2-0, 23:10

Dohrávané stretnutie 5. kola Niké ligy DAC 1904 - FK Železiarne Podbrezová začína zajtra o 18.00 h, rozhodujú Kružliak - Vorel, Roszbeck.

article_bannerarticle_banner