Aktuality

Profesionálna zmluva pre kráľa strelcov U16

Profesionálna zmluva pre kráľa strelcov U16

A-TÍM
|
Aktuality
| st 7.8.2024, Nagy Krisztián, foto: Fekete Nándor

Hrotový útočník z našej akadémie podpísal svoj prvý profesionálny kontrakt, platí do leta 2027.

Andrej Zápražný (nar. 3. júla 2008 v Bratislave) je ďalším z talentovaných hráčov akadémie, ktorých služby si vedenie DAC-u poistilo zmluvou.

Šestnásťročný ofenzívny hráč podpísal svoj prvý profesionálny kontrakt, ktorý platí na najbližšie tri sezóny, t.j. do 30. júna 2027.

„V prvom rade by som sa chcel poďakovať mojej rodine za podporu, bez nej by som tu určite nebol. Pocit je to skvelý a zároveň motivujúci. Raz by som chcel hrávať pred fanúšikmi DAC-u a dokázať, že na to mám a že sa viem presadiť aj do prvého tímu,“ uviedol po podpise zmluvy talentovaný futbalista, ktorého vzorom je Thierry Henry. „Jeho typické zakončenie po zemi na zadnú žrď sa mi veľmi páči a snažím sa ho napodobniť.“

Andrej Zápražný sa narodil v Bratislave, s futbalom začínal ako šesťročný v mestskej časti Ružinov. Od jari 2022 pôsobí v akadémii DAC-u. S naším tímom do 16 rokov získal v uplynulej sezóne historický majstrovský titul a zároveň si vystrieľal honor kráľa strelcov súťaže s 19 gólmi. Dobre stavaný, 188 centimetrov vysoký hrotový útočník sa ocitol v mládežníckych výberoch Slovenska do 15 aj 16 rokov.

Zmluvu sme podpísali s hráčom, ktorého si na týždenný tréningový kemp vyžiadali hneď dvaja víťazi mládežníckej Ligy majstrov - v roku 2020 Red Bull Salzburg a v júni tohto roka AZ Alkmaar.

„Andrej vyniká svojimi fyzickými schopnosťami, má danosti, ktoré nie sú úplne bežné - je veľmi silný a zároveň rýchly a dynamický. Popritom na sebe tvrdo pracuje, je pokorný a môže dosiahnuť peknú kariéru. V poslednom období sa vypracoval na najlepšieho útočníka svojej kategórie a vzbudil záujem viacerých zahraničných klubov,“ ozrejmil riaditeľ našej akadémie Krisztián Németh.

article_bannerarticle_banner