Aktuality

Prvá letná posila: Máté Tuboly

Prvá letná posila: Máté Tuboly

A-TÍM
|
Aktuality
| ut 11.6.2024, Nagy Krisztián, foto: Lelkes Ernő
article_banner
article_banner
article_banner

Maďarský stredopoliar k nám prestupuje z Győru, s naším klubom podpísal dvojročnú zmluvu.

DAC hlási prvý príchod v rámci letného prestupového obdobia. Žlto-modré farby si od novej sezóny bude obliekať 19-ročný maďarský stredopoliar Máté Tuboly.

Kmeňový hráč Győru, ktorý strávil sezónu 2023/24 na hosťovaní v Debrecíne, sa dohodol s naším klubom na kontrakte platnom do leta 2026.

Máté Tuboly sa narodil 15. septembra 2004 v Budapešti, vyrastal v obci Sólymár na predmestí maďarského hlavného mesta. Práve tu začal s futbalom v miestom Solymári SC. Po roku v mládežníckom tíme GERRZO sa stal v lete 2014 hráčom akadémie Vasasu. Od roku 2020 pôsobil v ETO Győr, kde už v máji 2021, teda ako šestnásťročný, debutoval v druholigovom A-mužstve. V ďalších dvoch ročníkoch už stabilne nastupoval v NBII. V uplynulej sezóne hosťoval v prvoligovom Debrecíne, za ktorý nastúpil v 12 zápasoch maďarskej najvyššej súťaže. Maďarsko reprezentoval od kategórie U17 po U19.

„V kádri DAC-u sú chalani, s ktorými som hrával za ETO, s nimi som sa rozprával o tunajších podmienkach a z ich úst zazneli len samé superlatívy. Viacerí z nás sa túžili posunúť z Győru do Dunajskej Stredy, sledovali sme výsledky a zápasy žlto-modrých. DAC je veľmi významný klub, s ktorým som vždy sympatizoval a som veľmi vďačný za túto príležitosť. Na ihrisku sa zakaždým snažím nechať srdce a odovzdať maximum pre mužstvo a presne v tomto duchu budem pracovať aj v mojom novom pôsobisku. Neviem sa dočkať štartu letnej prípravy,“ vyhlásil po podpise zmluvy nový prírastok do kabíny nášho mužstva.

„Máté Tuboly je veľmi perspektívny stredopoliar využiteľný na pozícii šestky aj osmičky, ktorý dlho pôsobí medzi dospelými. Napriek tomu, že má len 19 rokov, nová sezóna bude už jeho štvrtá v profesionálnom futbale. V priebehu minulého ročníka, ktorý strávil v NBI, nazbieral množstvo cenných skúseností. Teraz má šancu ísť v šľapajach svojich krajanov Vitálisa a Csingera, ktorí pravidelne nastupujú v základnej zostave. Prajeme mu veľa šťastia v drese DAC-u,“ privítal Tubolya v žlto-modrom výkonný riaditeľ klubu Jan Van Daele.

article_bannerarticle_banner