Rozhovor

Damir Redzic: Do poslednej chvíle sme verili vo víťazstvo

Damir Redzic: Do poslednej chvíle sme verili vo víťazstvo

A-TÍM
|
Rozhovor
| ne 22.9.2024, Nagy Krisztián, foto: Lelkes Ernő

„Užívam si spoluprácu s Matejom Trusom, obaja sme rýchli, dobre napádame súpera a sme góloví.“ Damir Redzic strelil v utorok v Trenčíne víťazný gól, podobný kúsok si zopakoval aj včera v Skalici.

„Bol to veľmi náročný duel proti húževnatému a bojovnému súperovi, ktorý sa zameral najmä na defenzívu. Ťažšie sme sa dostávali za ich obranu, pretože nás okamžite zastavovali faulom. Hra bola rozkúskovaná, poznačená množstvom nedovolených zákrokov, ale najdôležitejšie je víťazstvo. Veľmi ma teší, že som ako striedajúci hráč pomohol mužstvu dvoma gólmi. Rád by som aj v ďalších zápasoch nadviazal na túto streleckú formu,“ obzrel sa za včerajším ligovým stretnutím Skalica-DAC (1:3) Damir Redzic, ktorý nastúpil na druhý polčas a v poslednej minúte riadneho hracieho času strelil víťazný gól. V nadstavenom čase potom pridal ešte jeden.

V ôsmom vzájomnom súboji sme Skalicu porazili piatykrát, no prvý raz sa nám to podarilo viacgólovým rozdielom. „Do poslednej chvíle sme si verili, že zápas dokážeme zlomiť v náš prospech, dobre sme napádali domácich obrancov, z čoho sa zrodil víťazný zásah. Pri mojom prvom góle ma vysunul Andzouana, príliš som nepremýšľal, po prvom dotyku som ľavačkou namieril povedľa brankára do vzdialenejšieho rohu. Druhému gólu predchádzala dosť chaotická situácia po rohu domácich, bola tam veľká bitka o loptu. Dostala sa k Trusovi, ja som si nabehol do voľného priestoru a po jeho prihrávke už nebolo pre mňa ťažké trafiť pravačkou do prázdnej bránky,“ vysvetlil 21-ročný maďarský útočník, ktorý v tejto sezóne strelil už 4 góly. Celkovo má v Niké Lige na konte 18 štartov a 6 presných zásahov.


V utorok Trenčín-DAC 0:3 vďaka gólom Trusu (2) a Redzica, v sobotu Skalica-DAC 1:3 zásluhou presných zásahov Trusu a Redzica (2). Počas tohto týždňa sme si teda pripísali šesť gólov a šesť bodov, pričom Damir zaznamenal v oboch prípadoch víťazný gól. „Máme za sebou úspešný týždeň, získali sme vonku šesť bodov a mne sa podarilo trikrát skórovať. Takto by som chcel pokračovať a naďalej pomáhať tímu, či už v základnej zostave, alebo ako striedajúci hráč. Na tréningoch naďalej tvrdo pracujem, aby som čo najviac hrával. Tréner odo mňa vyžaduje, aby som napádal obrancov a snažil sa nabiehať si za ich líniu. Jednou z mojich predností je ochota behať a rýchlosť, ktorú viem využiť. Užívam si spoluprácu s Matejom Trusom, obaja sme rýchli, dobre napádame súpera a sme góloví. Od zajtra sa už začneme chystať na pohárový zápas vo Veľkých Ludinciach a na derby proti Trnave. V obidvoch chceme uspieť a ťahať pozitívnu sériu.“

article_bannerarticle_banner