Zápas

Reportáž: Michalovce - DAC 1904 0:3 (0:1)

Reportáž: Michalovce - DAC 1904 0:3 (0:1)

A-TÍM
|
Zápas
| so 17.8.2024, Milan Vrábeľ

Krásny trojbodový večer na Zemplíne. Náš geograficky najviac vzdialený súper v Niké lige od nás inkasoval tri kúsky a nezmohol sa ani na jeden. Väčšinu zápasu sme dominovali, druhý polčas bol absolútne v našej réžii, a tak je trojgólové víťazstvo viac ako zaslúžené. Na našu radosť si svoju prvú asistenciu pripísal najmladší hráč najvyššej súťaže, len 15-ročný Levente Bősze. Gratulujeme!

Oproti poslednému ligovému stretnutiu, v ktorom sme nastúpili proti Banskej Bystrici, spravil náš tréner dve zmeny v základnej zostave. Vypadli z nej Andzouana s Almásim a namiesto nich dostali príležitosť Yapi s Bernátom. Začali sme aktívnejšie, ale po rohu sa k prvej strele dostal Acosta, ktorý nebol presný. Za nás sa v siedmej minúte Trusa ako prvý ocitol v nebezpečnej príležitosti po prihrávke od Yapiho, ale chýbal mu krok. V 18. minúte loptu tesne pred brankárom doklepol Trusa, ale bránku o kúsok minul a navyše kopačkou trafil gólmana. O osem minút letel na Trusu center od Mendeza. Dokázal hlavičkovať, ale nie dostatočne razantne. V 29. minúte Herc napálil loptu cez všetkých hráčov súpera, gólu však smolne zabránil Trusa, ktorý sa nestihol uhnúť. Veselšie nám bolo o tri minúty. Po ruke Žofčáka zahral penaltu Dimun, ktorého razantnú strelu k pravej žrdi Lukáč neodhadol – 0:1. Aj po góle sme zostali aktívni. Napríklad v štyridsiatej minúte po peknej a rýchlej akcii Herc hľadal pred bránkou spoluhráča a nechýbalo veľa, aby sme sa dostali do dvojgólového vedenia. Zlý nebol ani pokus Baja o dve minúty, ale pravú žrď minul asi o meter. To bolo pre prvý polčas, ktorý sme zaslúžene vyhrali, všetko.

Druhé dejstvo začalo bez zmeny na našej strane. Michalovčania však s aktuálnou situáciou neboli spokojní, a preto namiesto Pačindu nastúpil Van Kessel. V 52. minúte Trusa obišiel brankára a následne v tutovke nastrelil žrď, no po ďalšej akcii nás dostal do dvojgólového vedenia. Yapi loptu parádne naservíroval na Trusovu hlavu a on ju ešte brilantnejšie umiestnil k pravej žrdi – 0:2. V 59. minúte vystrelil Herc, trafil priestor troch žrdí, no Lukáč stál na správnom mieste. Aj v ďalších minútach sme kontrolovali zápas, domácich sme nepustili ani k náznaku na kontaktný gól. Veľa sa faulovalo, striedalo, prerušovala sa hra a dlho prebiehal medzišestnástkový futbal bez šancí na ďalší gól. Až v 89. minúte sme sa mohli dostať do trojgólového vedenia, keď skvelý pohyb predviedol Redzic, ktorý aj výborne nahral Trusovi a náš útočník z prvej poslal loptu tesne nad. V štvrtej nadstavenej minúte sme naše víťazstvo väčšmi skrášlili po parádnej akcii. Andzouana potiahol loptu z našej polovice ihriska, ukážkovo ju nahral najmladšiemu hráčovi Niké ligy Bőszemu, ktorý ešte brilantnejšie do šestnástky naservíroval Redzicovi a víťazstvo rozdielom triedy bolo definitívne spečatené – 0:3.

Po druhom víťazstve v sezóne sme sa v nedokončenom 4. kole vrátili na 2. miesto. Po dvoch zápasoch na štadiónoch súperov sa pre zmenu predstavíme na domáci trávnik, kde o týždeň v sobotu 24. augusta o 18:00 privítame Podbrezovú.

Hodnotenie trénerov
Xisco Muñoz, DAC: „Očakávali sme náročný zápas. Vedeli sme totiž ako hrajú Michalovce, ako sa presúvajú. V niektorých častiach zápasu sme hrali dobre. Na tom potrebujeme stavať a pokračovať. Sme v procese a v tomto procese musíme ďalej tvrdo pracovať. Pre klub je výborné, že nastúpil 15-ročný futbalista. Musíme však pokračovať v tvrdej práci. Potrebujeme sa zlepšovať, posúvať a niektoré situácie riešiť oveľa skúsenejšie a lepšie. Prosím fanúšikov, aby prišli na najbližší domáci zápas, pretože s nimi sme silnejší.“
Anton Šoltis, Michalovce: „Chceli sme využiť ťažšiu situáciu, aká je v Dunajskej Strede. Vedeli sme, že je pod väčším tlakom. Do penaltového rozhodnutia sme videli medzišestnástkový futbal bez šancí. Po penalte sme trochu odišli. Myslím si, že VAR hrá proti nám, mala sa pískať penalta aj v náš prospech. To by nás možno naštartovalo. Súper bol v druhom polčase lepší, rýchlejší a kombinačnejší. V strede poľa sme hru vedeli otvoriť, ale v záverečnej tretine to nešlo. Potrebujeme posilniť mužstvo, potrebujeme zvýšiť kvalitu a konkurenciu. Verím, že sa mi podarí dosiahnuť, aby sme sa pomaly zlepšovali. Víťazstvo hostí je zaslúžené.“

!!!Pre ŽIVÝ textový prenos zo stretnutia Michalovce - DAC kliknite SEM!!!

MFK ZEMPLÍN MICHALOVCE - FC DAC 1904 DUNAJSKÁ STREDA 0:3 (0:1)
Niké liga, 4. kolo, 17.8.2024, 18.00 h
Góly: 32. Dimun (pen.) 0:1, 53. Trusa 0:2, 90+4 Redzic 0:3
Rozhodovali: Dohál - Štofik, Čajka, 1724 divákov
ŽK: 28. Taraduda, 78. Duda (asistent trénera) - 20. Dimun, 22. Trusa, 33. Yapi, 65. Bajo
DAC: Popović – Yapi (78. Andzouana), Dimun (K), Kacharaba, Brunetti, Mendez (85. Tuboly) – Vitális, Bajo, Herc (78. Bősze) – Bernát (67. Redzic) – Trusa
Michalovce: Lukáč - Šimko, Taraduda, Bednár, Bahi - Žofčák (K) (56. Zubairu), Shimamura - Marcin (85. Ramos), Pačinda, Issa (56. Petrík) - Acosta (65. Danko)

Štatistiky:
Držanie lopty: 54% - 46%
Strely: na bránu 0:6, mimo 5:12
Priame kopy: 20:11
Rohy: 4:6
Ofsajdy: 2:1

article_bannerarticle_banner