Zápas

Reportáž: Salka - DAC 1904 0:9 (0:5)

Reportáž: Salka - DAC 1904 0:9 (0:5)

A-TÍM
|
Zápas
| st 28.8.2024, Milan Vrábeľ

Futbalový sviatok v Salke a povinný postup našich hráčov spečatený deviatimi gólmi bol hlavným motívom 2. kola Slovnaft Cupu. Gólový rozdiel nebol absolútne dôležitý. Futbal si užívali všetci a po stretnutí nechýbal ani potlesk pre aktérov, fotenie a nekončiaca oslava nezabudnuteľného zážitku v obci neďaleko Štúrova.

Oproti Niké lige spravil náš tréner v základnej zostave netradične na začiatok Slovnaft Cupu len štyri zmeny. Pre menšie šrámy z nej vypadol Dimun, Kačaraba a Herc, kým pre trest chýbal Bajo. Namiesto nich dnes dostali príležitosť Tuboly, Raška, Bősze a Andzouana. Hlavná tribúna aj všetky časti okolo ihriska boli pri úvodnom výkope beznádejne zaplnené. Dnes boli v Salke pravé futbalové hody. My sme sa do nich pustili od úvodného výkopu s jasnou dominanciou, ktorú sme premenili v úvodný gól už v ôsmej minúte. Yapi využil jasnú rýchlostnú prevahu, keď na pravom krídle ušiel domácim obrancom, následne presne prihral Andzouanovi a jemu zostalo len zakončiť do odkrytej bránky – 0:1. Pokračovali sme v aktivite, ale domáca obrana sa po prvom góle odmietla poddať. Napriek tomu Bősze napríklad nastrelil bočnú sieť a od 27. minúty sme vyhrávali o dva góly. Bernátov zahraný roh na vzdialenejšiu žrď vrátil Brunetti pred bránku a rutinérsky loptu dorazil Trusa – 0:2. Súpera sme už rozladili, a preto hneď mali šancu streliť tretí gól Bernát aj Bősze, ale kým v prvom prípade sme nastrelili súpera, tak v druhom bola sieť rozvlnená z bočnej strany. V 34. minúte už nič nezabránilo gólu. Po Bernátovom centri z rohového kopu loptu výborne pripravil Vitális a spoza pokutového územia ju presne umiestnil Andzouana – 0:3. O štyri minúty pripravil Szendrei ako na podnose loptu Trusovi, lenže tá tesne pred strelou poskočila, a preto tutovka skončila nad bránkou. V 40. minúte Vitális prijal loptu viac ako dvadsať metrov od bránky, no napriek tomu ju umiestnil k pravej žrdi tak, aby Bokor nebol schopný zakročiť – 0:4. Piaty gól v prvom polčase strelil Trusa, ktorý v 44. minúte po centri Yapiho a vybránenej strele Szendreia dorazil loptu do prázdnej bránky – 0:5. To bolo pre prvé dejstvo, ktoré si napriek našej jasnej prevahe užili všetci aktéri stretnutia, všetko.

Do druhej polovice stretnutia sa domáci pustili so štvornásobným striedaním, kým Popovića v bránke na našej strane vystriedal debutujúci Kaltsas. Gólovú šou v druhom polčase začal v 53. minúte Bernát, ktorý po tvrdom boji Yapiho na bránkovej čiare a pohladení lopty Szendreiom umiestnil loptu k pravej žrdi – 0:6. Ešte predtým Dajcs prvýkrát pohrozil za domáci celok. Vypálil z veľkej diaľky a aj viac ako dva metre vedľa, no vyslúžil si obrovský potlesk. Po hodine hry zaujal dlhý center Rašku z vlastnej polovice až na Trusu v šestnástke, ktorý bol vychytaný. V 63. minúte sa už náš súper dostal do najvážnejšej gólovej príležitosti. Po nedorozumení v našich zadných radoch tvrdo pálil M. Király z bezprostrednej blízkosti od bránky, ale nebol presný. O šesť minút mohol Trusa spečatiť hetrik. Najprv opečiatkoval žrď a následne sa hráči Salky nenechali zaskočiť. Nepochodili ani Tuboly so Szendreiom, ale Bernát v 73. minúte áno. Tentokrát hlavnú prácu odviedol Bősze, ktorý si tak po Niké lige pripísal prvú asistenciu aj v Slovnaft Cupe. V šestnástke našiel absolútne voľného Bernáta a už nebolo o čom – 0:7. O tri minúty sa opäť prepisovali dejiny. Bősze totiž strelil svoj prvý gól! Využil chaos medzi brankárom a obrancom, ktorý vznikol vďaka práci Yapiho a zakončil do odkrytej bránky – 0:8. Zostali sme pri gólovej chuti, a ďalší prišiel v 79. minúte. Hlavnú prácu odviedol Mendez, ktorý krásne naservíroval loptu na Szendreiovu hlavu a nesmierne aktívny maďarský útočník bol odmenený gólom – 0:9.

Po spečatení povinného postupu nás najbližšie 7. septembra o 11:00 čaká v MOL Akadémii priateľský zápas proti ETO FC Győr. Najbližší ligový duel bude zase 14. septembra, kedy privítame v našom najväčšom derby Slovan a aby sme nezostali dlžní, tak 3. kolo Slovnaft Cupu odohráme proti Veľkým Ludinciam a zrejme 25. septembra.

!!!Pre ŽIVÝ textový prenos zo stretnutia Salka - DAC kliknite SEM!!!

TJ SALKA - FC DAC 1904 DUNAJSKÁ STREDA 0:9 (0:5)
Slovnaft Cup, 2. kolo, 28.8.2024, 17.00 h
Góly: 8. Andzouana 0:1, 27. Trusa 0:2, 34. Andzouana 0:3, 40. Vitális 0:4, 44. Trusa 0:5, 53. Bernát 0:6, 73. Bernát 0:7, 76. Bősze 0:8, 79. Szendrei 0:9
Rozhodovali: Kišš – Juhos, Slatárovič, 1 980 divákov
DAC: Popović (46. Kaltsas, 71. Németh) - Yapi, Raška, Brunetti, Mendez - Vitális, Tuboly, Bősze - Andzouana (36. Szendrei), Trusa (K) (71. Balogh), Bernát (77. Barišić)
Salka: Bokor (46. Mészáros) - Janko (46. Pásztor), Rotík, Poracký, A. Király - Baka (55. G. Klátyik), Dajcs (K) - M. Király, Šál (46. Gálik), B. Klátyik - Vavrík (46. Szita)

Štatistiky:
Strely: na bránu 2:17, mimo 4:13
Rohy: 0:7
Ofsajdy: 2:9

Hodnotenie trénerov
Xisco Muñoz, DAC: „Do zápasu sme išli s tým, že nás nečaká nič ľahké. Súper boli nabudený, a tak sme nič nemohli podceniť. O to viac oceňujem prístup hráčov, ktorí nič nevypustili, robili si svoju prácu a ďalším dôležitým momentom je, že sme predišli akémukoľvek zraneniu a viacerí hráči, ktorí nehrávajú teraz odohrali minúty navyše. Za zápas hráčom ďakujem.“
Richard Šál, Salka: „Privítať prvoligistu bol pre nás veľkým sviatkom. Od zápasu sme si nič nesľubovali, čo sa výsledku týka. Hlavne sme si ho chceli užiť. Každému hráčovi som dal minimálne pol hodinu príležitosť, aby si skúsil, aký je rozdiel medzi prvou a šiestou ligou. Bolo to vidieť aj na ihrisku a ja len gratulujem súperovi. Teraz sa už môžeme sústrediť na svoju súťaž.“

article_bannerarticle_banner