Zápas

Reportáž: Skalica - DAC 1904 1:3 (1:1)

Reportáž: Skalica - DAC 1904 1:3 (1:1)

A-TÍM
|
Zápas
| so 21.9.2024, Milan Vrábeľ

Víťazstvo vôle, berieme však aj také! Skalica nás dnes poriadne preverila. Na oboch stranách sa kopili fauly a nepresnosti, zápasu viac svedčala remíza, ale dva góly Redzica v závere znamenali, že sa predsa len tešíme z plného počtu bodov. Občas treba ísť šťastiu oproti a vďaka tomu sme si upevnili 3. miesto.

Oproti poslednému ligovému stretnutiu, v ktorom sme v utorok zvíťazili nad Trenčínom 3:0, spravil náš tréner počas prebiehajúcich anglických týždňov tri zmeny v základnej zostave. Na lavičke tentokrát začali Andzouana aj Redzic, kdežto Vitális vypadol pre zranenie. Namiesto nich nastúpili Bassey, Herc a premiérovo v základe v nikéligovom zápase Bősze. Náš 15-ročný talentovaný hráč tak prekonal ďalší rekord. Do najvyššej súťaže nastúpil od úvodu ako historicky najmladší hráč. Prvú väčšiu gólovú príležitosť sme si napriek aktivite súpera vypracovali my. Po centri Mendeza lopta v šiestej minúte prepadla k spomínanému Bőszemu, ktorý šiel namiesto strely trochu zbytočne do kľučky. Vďaka tomu však mohol zakončiť Bassey, ale Junasa v bránke neprekvapil. Aj druhá vážnejšia šanca bola naša a tá v 15. minúte skončila gólom. Center z ľavého krídla Bősze sklepol Ramadanovi, ten ju posunul ešte lepšie stojacemu Trusovi a náš vo forme hrajúci útočník ju suverénne umiestnil k pravej žrdi – 0:1. Po úvodnom zásahu sme sa stiahli, iniciatívu sme prenechali Skalici a tá bola v ofenzíve dlho bezzubá. Domáci sa k prvej vážnejšej gólovej príležitosti dostali až v nadstavenom čase a hneď ju premenili na krutý gól do šatne. Po faule Brunettiho zahral priamy kop z nebezpečnej pozície Alves a trafil sa skvelo. Loptou vymietol pavučinu v pravej časti bránky, kde Popović nemal nárok zakročiť – 1:1.

Náš tréner nebol spokojný s menšou aktivitou po strelenom góle, a preto sme sa do druhého polčasu pustili až s trojnásobným striedaním. V šatni zostali Bősze, Mendez aj Bassey a namiesto nich sme dúfali, že výsledok pomôžu zvrátiť Andzouana, Mendez a Redzic. Novici na ihrisku sa hneď mohli uviesť najlepším možným spôsobom, keď Andzouana už v 47. minúte nacentroval loptu priamo na hlavu Herca, ale Junas v bránke bol dostatočne pozorný. Po hodine hry Skaličania viacero našich nedorozumení využili v šikovnú kombináciu s koncovkou Leginusa. Popović v bránke nás však pri tejto príležitosti podržal. Futbal v ďalších minútach pokračoval prevažne medzi šestnástkami a dôvody boli dva. Píšťalka rozhodcu sa ozývala až moc často a rovnako sme videli množstvo nepresností na jednej aj druhej strane. Útočné snaženie tak bolo brzdené hneď v zárodku. Záver stretnutia aj s dávkou šťastia predsa len patril nám. Občas aj to treba. V deväťdesiatej minúte dostal Nagy v rozhodujúcej fáze kŕč, pri rozbehnutej akcii Andzouana posunul loptu Redzicovi, ktorý ju nekompromisne poslal za Junasov chrbát – 1:2. V tretej nadstavenej minúte sme udreli ešte raz. Na rohový kop Skalice vybehol aj ich gólman a keď sa pri trme-vrme domáci nepresadili, tak sme založili rýchlu kontru so zakončením Redzica do prázdnej bránky – 1:3. Poriadne sme sa natrápili, ale domov nakoniec pôjdeme v jarmočnej nálade.

Po štvrtom víťazstve v sezóne sme si upevnili 3. miesto a aj do tretice vycestujeme mimo náš štadión. V pokračujúcich anglických týždňoch už v stredu 25. septembra o 15:30 sa v rámci 3. kola Slovnaft Cupe predstavíme vo Veľkých Ludinciach. V Niké lige zase najbližšie o týždeň v sobotu privítame Trnavu.

Hodnotenie trénerov
Xisco Muñoz, DAC: „Zápas proti Skalici boli vlastne dve stretnutia. Do 20. minúty sme všetko mali pod kontrolou. Potom domáci tiež ukázali svoje schopnosti. Aj druhý polčas bol vyrovnaný. Hralo sa hore-dolu. Pre nás je dôležitá skúsenosť, že sme dokázali vyhrať zápas, v ktorom sme nehrali dobre a nehrali sme štýlom, aký očakávame. Zo zápasu si môžeme zobrať veľa vecí, z ktorých sa môžeme poučiť. Veľa z neho môžeme naštudovať, čo môžeme zlepšiť. Domáci ukázali kvalitu, proti Skalici sa hrá ťažko, má dobré mužstvo. O to viac sme radi za víťazstvo.“
David Oulehla, Skalica: „Konečný0 výsledok je pre nás veľkým sklamaním. V situácii, kedy sme potrebovali body, sa nepodaril ani jeden. Nadviažem na trénera hostí. Prvých 20 minút sme boli príliš ustráchaní, nebolo to podľa našich predstáv. Prebudil nás paradoxne až inkasovaný gól. Výkonom sme šli do konca polčasu hore a vyústil v náš vyrovnávajúci gól. V druhom polčase sme výkon gradovali, dostávali sme sa do vyšších obrátok. Cítil som, že máme aj na víťazstvo, keďže sme takticky vyradili silné stránky súpera, ale po nešťastnom momente sme nakoniec inkasovali. To, čo sa vtedy stalo, jedného hráča chytil sval, to bola naozaj výnimočná situácia. Potom sme inkasovali aj tretíkrát. Musím sa však chlapcom poďakovať za výkon, išli na doraz. Vydali množstvo energie, no sme teraz v ešte ťažšej situácii. Musíme však pracovať ďalej.“

!!!Pre ŽIVÝ textový prenos zo stretnutia Skalica - DAC kliknite SEM!!!

MFK SKALICA - FC DAC 1904 DUNAJSKÁ STREDA 1:3 (1:1)
Niké liga, 8. kolo, 21.9.2024, 18.00 h
Góly: 15. Trusa 0:1, 45+1 Alves 1:1, 90. Redzic 1:2, 90+3 Redzic 1:3
Rozhodovali: Marhefka - Bednár, Kmec, 803 divákov
ŽK: 34. Matejov, 90. Junas - 68. Bajo
DAC: Popović – Bősze (46. Yapi), Ortiz (85. Szendrei), Kacharaba, Brunetti, Mendez (46. Andzouana) – Ramadan (66. Tuboly), Bajo, Herc – Bassey (46. Redzic), Trusa (K)
Skalica: Junas - Morong, Hradecký, Podhorin (K), Černek - Mášik Nagy - Leginus (85. Ranko), Alves (75. Vlasko), Matejov (85. Yao) - Fábry (56. Gaži)

Štatistiky:
Držanie lopty: 45% - 55%
Strely: na bránu 3:4, mimo 4:2
Priame kopy: 18:17
Rohy: 5:1
Ofsajdy: 0:0

article_bannerarticle_banner
×
Odehrané v 18:00 | A-tím
MFK Skalica
DAC 1904