Rozhovor

Vitalis Milán: Zápasy v podobnej priateľskej atmosfére sú potrebné

Vitalis Milán: Zápasy v podobnej priateľskej atmosfére sú potrebné

A-TÍM
|
Rozhovor
| ut 6.8.2024, Nagy Krisztián, foto: Lelkes Ernő, Fekete Nándor, Cséfalvay Á.András

„Inštinktívne som spravil kľučku doprava a namieril do bližšieho rohu, povedľa brankára, kde bolo dosť miesta.“ Ďalšia gólová paráda Milána Vitálisa definitívne rozhodla nedeľné regionálne derby.

„Po štvrtkovom pohárovom stretnutí sme boli veľmi sklamaní, no od piatka sme sa už sústredili na nedeľný zápas. Myslím si, že sa to aj prejavilo na výsledku. Cez vypadnutie z pohárovej Európy sa musíme nejako preniesť, hoci veľmi bolí, ale stále je tu šanca vyhrať ligu a Slovenský pohár. V úvode nedeľného derby bolo cítiť nervozitu a ja som bol aj trochu nahnevaný za to, že som vo štvrtok nebol v základe. Proti Komárnu som však dostal príležitosť a myslím si, že sa mi celkom darilo. Dúfam, že v tom budem pokračovať. Počas celého zápasu sme dominovali, súper bol možno lepší v prechodoch. Snažil sa o rýchle protiútoky, ale mal len pár príležitostí, takže tri body zostali zaslúžene doma,“ povedal po nedeľňajšom stretnutí DAC-Komárno (2:0) Milán Vitális, ktorý v 79. min po peknej individuálnej akcii stanovil konečný výsledok.

„Redzic mi hlavou posunul loptu. Vedel som, že musím bežať ďalej, pretože som cítil, že sa lopta dostane ku mne. Videl som zľava pribiehať obrancu, aby zablokoval strelu, preto som inštinktívne spravil kľučku doprava a namieril do bližšieho rohu, povedľa brankára, kde bolo dosť miesta. Následná oslava pred našimi fanúšikmi bola fantastická,“ povedal 22-ročný stredopoliar, ktorý zaznamenal svoj prvý gól v sezóne a celkovo štvrtý v Niké lige.


Prvé derby o Žitný ostrov sa hralo vo výbornej a skutočne priateľskej atmosfére a prinieslo doteraz najvyššiu návštevu ligového ročníka. „Fanúšikovia vytvorili skvelú atmosféru. Ďakujeme im a budeme sa snažiť potešiť ich ďalšími víťazstvami. Podobné zápasy v mimoriadne športovej atmosfére sú veľmi potrebné.“

article_bannerarticle_banner