Aktuality

Plán letnej prípravy 2024

Plán letnej prípravy 2024

A-TÍM
|
Aktuality
| pi 24.5.2024, Nagy Krisztián, foto: Lelkes Ernő
article_banner
article_banner
article_banner

Príprava na nový súťažný ročník 2024/25 odštartuje v pondelok 17. júna.

Sobotňajším víťazstvom nad Žilinou sme obhájili striebornú pozíciu spred roka a dali bodku za sezónou 2023/24. Záverečný hvizd rozhodcu zároveň pre mužstvo spustil obdobie dovolenky, ktoré potrvá štyri týždne.

Na prvom tréningu pred štartom nového súťažného ročníka sa totiž žlto-modrí zídu v pondelok 17. júna v DAC akadémii. Trojicu Ammar Ramadan, Yhoan Andzouana a Oliver Jürgens čakajú aj reprezentačné povinnosti, ale ani ich spoluhráči nebudú mesiac iba zaháľať. „Prvý týždeň je o úplnom oddychu, následne už musia hráči plniť individuálne tréningové plány, ktoré budeme priebežne monitorovať a vyhodnocovať. Cieľom je, aby na štart spoločnej prípravy prišli v dobrej kondícii, pretože od prvého dňa chceme ísť na plné obrátky,“ prezradil tréner Xisco Muňoz.

Aj tohtoročná letná príprava bude prebiehať v domácom prostredí a spestria ju štyri prípravné stretnutia. Zatiaľ sú definitívne dohodnuté dve, v prípade dvoch, vrátane generálky, ešte chýba dotiahnuť niekoľko detailov.

Isté je, že v sobotu 29. júna nastúpime vo Viedni proti tamojšej prvoligovej Austrii a o týždeň neskôr privítame účastníka baráže o postup do českej najvyššej súťaže MFK Vyškov.

Prvý súťažný zápas odohráme 25. júla v 2. predkole Európskej konferenčnej ligy, odveta je na programe o týždeň neskôr 1. augusta. Súpera a poradie zápasov (doma-vonku) spoznáme v rámci žrebu v stredu 19. júna.

Nový ročník Niké ligy 2024/25 odštartuje počas posledného júlového víkendu (26.-28. júla) a podľa rozpisu našej najvyššej súťaže by sme v ňom mali začať na pôde 10. tímu práve skončenej sezóny, teda v Košiciach. Prvý domáci ligový duel absolvuje DAC v prvý augustový víkend, konkrétne v nedeľu 4. augusta, naším súperom by mal byť nováčik z Komárna.

Plán letnej prípravy DAC 1904:

17. júna, pondelok: začiatok prípravy, DAC akadémia
29. júna, sobota: FK Austria Viedeň-DAC (Viedeň)
6. júla, sobota: DAC-MFK Vyškov (DAC akadémia)
13. júla, sobota: súper v štádiu riešenia
18./20. júla, štvrtok/sobota: súper v štádiu riešenia

article_bannerarticle_banner