Aktuality

Pred prípravným stretnutím Austria Viedeň - DAC 1904

Pred prípravným stretnutím Austria Viedeň - DAC 1904

A-TÍM
|
Aktuality
| pi 28.6.2024, Nagy Krisztián, foto: Lelkes Ernő
article_banner
article_banner
article_banner

V úvodnom zápase letnej prípravy nastúpime proti ôsmeho tímu uplynulej sezóny rakúskej ligy. Hrá sa v sobotu o 17.00 h.

Príprava žlto-modrých na novú sezónu 2024/25 odštartovala v pondelok 17. júna a po 13 dňoch nadišiel čas na prvý zápas zo štyroch plánovaných. Našim prvým letným súperom bude Austria Viedeň, ktorá skončila na 8. mieste rakúskej Bundesligy, no cez play-off sa prebojovala do Konferenčnej ligy UEFA.

Fialoví, ktorým sme v zime na ich štadióne podľahli 0:3, v strede tohto týždňa vymenovali nový trénerský štáb na čele so 41-ročným Stephanom Helmom, doterajším koučom rezervy. Aj pre Austriu to bude prvý zápas v príprave. Všetky dôležité informácie o našom zajtrajšom súperovi si môžete prečítať tu.

„Po náročnom tréningovom procese nás čaká prvý test, v ktorom sa budeme snažiť zahrať čo najlepšie. Nastúpime s dvomi rozdielnymi jedenástkami, hráči odohrajú po 45 minút, aby sme rozdelili záťaž. Zameriame sa nielen na výsledok, ale aj na výkon. Chceme tento týždeň ukončiť s pozitívnu emóciou. Zvedaví sme aj na nových hráčov, vrátane tých, ktorí prišli z akadémie či Šamorína,“ skonštatoval tréner Xisco Muňoz a ohľadom stavu v kádri doložil: „Trusa si natiahol bočný väz v kolene a zhruba dva týždne bude mimo, Barišić je naďalej zranený. Otázny je štart Popovića s Gruszkowským.“

Od včera sa s A-mužstvom pripravuje 17-ročný stopér z dorastu Adam Lami, už skôr sa pripojil brazílsky stredopoliar Fellipe Vieira Cardoso zo Šamorína. Naopak, Krisztián Keresztes trénuje v Győri.

Prípravné stretnutie Austria Viedeň DAC 1904 má výkop v sobotu 29. júna 2024 o 17.00 h.

Informácie pre fanúšikov

Zápas sa uskutoční na tréningovom ihrisku číslo 2, v tesnom susedstve štadióna Austrie Generali-Arena, vstup je voľný.

Stretnutie môžete sledovať aj v živom prenose na oficiálnom YouTube kanáli domáceho tímu.

article_bannerarticle_banner