Aktuality

V 4. kole Slovnaft Cupu cestujeme do Šale

V 4. kole Slovnaft Cupu cestujeme do Šale

A-TÍM
|
Aktuality
| po 30.9.2024, Nagy Krisztián

O postup do osemfinále Slovnaft Cupu zabojujeme na pôde účastníka III. ligy FK Slovan Duslo Šaľa.

Na pôde Slovenského futbalového zväzu dnes vyžreboval dvojice 4. kola domácej pohárovej súťaže Slovnaft Cup. DAC bol spolu s ďalšími prvoligistami nasadený a o postup do osemfinále narazí na aktuálne piaty tím III. ligy skupina Západ FK Slovan Duslo Šaľa.

Chemici majú za sebou už tri súboje v domácej pohárovej súťaži, všetky absolvovali vonku. Postupne si poradili s ŠK Šoporňa (IV. Liga, 3:2), TJ Slavoj Boleráz (IV. liga, 2:1) a ŠK Šurany (V. liga, 1:0).

So Šaľou nás spája pestrá minulosť, v II. lige sme v rokoch 1998 až 2013 odohrali proti sebe spolu 13 stretnutí s bilanciou 4-4-5 z nášho pohľadu. V Slovenskom pohári sme za posledných 40 rokov na seba narazili trikrát. Naposledy sa tak stalo v auguste 2006, keď Duslo vyhralo na svojej pôde 5:2. Dva roky predtým sme v Šali po remíze 1:1 vypadli na jedenástky, ale na jeseň 1989 zvíťazil DAC u súpera 2:0. V poslednom prípade bol DAC prvoligový a Šaľa druholigová, kým v rokoch 2004 aj 2006 hrali obaja v druhej najvyššej súťaži.

Oficiálnym hracím dňom 4. kola je streda 16. októbra s výkopom o 15.30 h, DAC bude v tejto fáze súťaže hosťujúcim tímom. O tom, či sa naozaj bude hrať v tomto termíne, padne rozhodnutie až neskôr.

Podľa rozpisu Slovnaft Cupu sa až po štvrťfinále hrá na jedno víťazné stretnutie. V prípade nerozhodného výsledku sa nepredlžuje, rovno nasleduje rozstrel zo značky pokutového kopu.

Dvojice 4. kola:

Šaľa - DAC 1904
Prešov - Skalica
Kostolné Kračany - Podkonice/Ružomberok
Rača Bratislava - Bardejov
Nové Zámky/Šamorín - Lipany/Michalovce
Spišská Nová Ves - Slovan Bratislava
Bytča - Častkovce/Trnava
Hamšík Academy - Fiľakovo/Komárno
Myjava - Lokomotíva Košice
Snina - Dolný Kubín
Púchov - Podbrezová
Petržalka - FC Košice
Osrblie - MŠK Žilina
Lehota pod Vtáčnikom - Trenčín
Sereď/Zlaté Moravce - Stará Ľubovňa
Kalinovo/Pohronie - Banská Bystrica

article_bannerarticle_banner